Boeken

Aan mij zie je niets.

Hoe mijn autisme drievoudig werd gezegend

Schets van een kiwi in zijn ondergrondse nest

Aan mij zie je niets is de titel van mijn debuut, een verhalende autobiografie. Het wordt uitgegeven door Scholten Uitgeverij en zal in september 2020 uitkomen. Houd deze site in de gaten voor meer informatie over de voorverkoop en de boekpresentatie.

In dit boek vertel ik over mijn autisme. Autisme uit zich bij iedereen anders en is aan de buitenkant niet waarneembaar. Niets voor niets heet dit boek dan ook ‘Aan mij zie je niets’. Ongezien is onbegrepen en ongekend maakt onbemind. Daarom zat er voor mij al van jongs af aan niets anders op dan me zo goed mogelijk te leren aanpassen. Maar waaraan?

Ik laat je door mijn ogen zien hoe het is om als meisje op te groeien in een tijd waarin alleen gehandicapte jongens en eigenaardige mannen maar autisme konden hebben. Pas veel later, als ik moeder ben, ontdek ik door mijn kinderen waarom ik zo anders ben. Ik neem je mee op een ontdekkingsreis vol verwarring, overweldigende ervaringen en intense wanhoop, maar ook met bijzondere en soms hilarische situaties waarin ik waardevolle mensen ontmoet.

Hopelijk mag dit boek iedereen raken en bemoedigen die zich zo heel anders voelt of die zo iemand kent. God maakt geen fouten.

Het plaatje bovenaan deze pagina heb ik zelf getekend. Het is een kiwi, een bijzondere en zeldzame vogel die voorkomt in Nieuw-Zeeland. De fascinatie voor vogels speelt namelijk een belangrijke rol in het boek en ik identificeer me in mijn boek onder andere met deze vogel, die afwijkend is van alle andere soorten vogels.

2 antwoorden op “Boeken”

  1. In het NVA magazine kwam ik je weblogadres tegen. Ik was nieuwsgierig naar je logjes over jou en je kinderen, maar deze kan ik hier niet terugvinden. Ook het contactformulier kan ik niet vinden, vandaar mijn reactie hier.

    Misschien dat je blog niet meer actief is…

    Groetjes,
    Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *