Boek: Aan mij zie je niets

Hoe mijn autisme drievoudig gezegend werd

Aan mij zie je niets is de titel van mijn debuut, een verhalende autobiografie. Het wordt uitgegeven door Scholten Uitgeverij en is deze maand ( september 2020) uitgekomen.

In dit boek vertel ik over mijn autisme. Autisme uit zich bij iedereen anders en is aan de buitenkant niet waarneembaar. Niets voor niets heet dit boek dan ook ‘Aan mij zie je niets’. Ongezien is onbegrepen en ongekend maakt onbemind. Daarom zat er voor mij van jongs af aan niets anders op dan me zo goed mogelijk te leren aanpassen. Maar waaraan dan precies?

Ik laat je door mijn ogen zien hoe het is om als meisje op te groeien in een tijd waarin alleen gehandicapte jongens en eigenaardige mannen maar autisme konden hebben. Pas veel later, als ik moeder ben, ontdek ik door mijn kinderen waarom ik zo anders ben. Ik neem je mee op een ontdekkingsreis vol verwarring, overweldigende ervaringen en intense wanhoop, maar ook met bijzondere en soms hilarische situaties waarin ik waardevolle mensen ontmoet.

Hopelijk mag dit boek iedereen raken en bemoedigen die zich zo heel anders voelt of die zo iemand kent. God maakt geen fouten.

Op donderdagavond 17 september vanaf 20:00 uur zal ik een boekpresentatie houden in zalencentrum ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs, waarbij ook de uitgever aanwezig is. Op deze avond zal ik iets vertellen over mijn boek en ik zal samen met pianiste Yunyoung Kang mooie muziek laten horen voor fluit en piano. DEZE PRESENTATIE IS HELEMAAL VOLGEBOEKT. U KUNT HIERVOOR NIET MEER RESERVEREN. U kunt wel aangeven of u geïnteresseerd zou zijn in een eventuele tweede lezing. Dan houd ik u daarvan op de hoogte.

5 antwoorden op “Boek: Aan mij zie je niets”

 1. In het NVA magazine kwam ik je weblogadres tegen. Ik was nieuwsgierig naar je logjes over jou en je kinderen, maar deze kan ik hier niet terugvinden. Ook het contactformulier kan ik niet vinden, vandaar mijn reactie hier.

  Misschien dat je blog niet meer actief is…

  Groetjes,
  Nathalie

 2. Bijzonder boek, geschreven door een buiten gewoon bijzondere vrouw. Die op buiten gewone wijze mensen weet te raken. Zeker de moeite waard om te lezen.

 3. Beste Bianca,
  Vanmorgen was ik De Heraut en zag het artikel over de presentatie van je boek. Ik wilde vanavond de presentatie bijwonen maar zag op de website dat het al volgeboekt was dus meld ik mij hierbij aan voor een eventuele tweede avond.
  Met vriendelijke groet Hans Meijer uit Bleiswijk.
  N.b. in onze regio bestaat een school voor speciaal onderwijs met heel veel ervaring op het gebied van het begeleiden van kinderen met autisme: http://www.depiloot.nl en vervolgonderwijs daarop: Passer College. Beide scholen in Rotterdam. Ik heb er tot aan mijn pensionering 35 jaar leiding aan gegeven. De school heeft het predikaat “Excellent onderwijs”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *