Boek: Aan mij zie je niets

Hoe mijn autisme drievoudig gezegend werd

Aan mij zie je niets is de titel van mijn debuut, een verhalende autobiografie. Het wordt uitgegeven door Scholten Uitgeverij en is in september 2020 uitgekomen.

In dit boek vertel ik over mijn autisme. Autisme uit zich bij iedereen anders en is aan de buitenkant niet waarneembaar. Niets voor niets heet dit boek dan ook ‘Aan mij zie je niets’. Ongezien is onbegrepen en ongekend maakt onbemind. Daarom zat er voor mij van jongs af aan niets anders op dan me zo goed mogelijk te leren aanpassen. Maar waaraan dan precies?

Ik laat je door mijn ogen zien hoe het is om als meisje op te groeien in een tijd waarin alleen gehandicapte jongens en eigenaardige mannen maar autisme konden hebben. Pas veel later, als ik moeder ben, ontdek ik door mijn kinderen waarom ik zo anders ben. Ik neem je mee op een ontdekkingsreis vol verwarring, overweldigende ervaringen en intense wanhoop, maar ook met bijzondere en soms hilarische situaties waarin ik waardevolle mensen ontmoet.

Hopelijk mag dit boek iedereen raken en bemoedigen die zich zo heel anders voelt of die zo iemand kent. God maakt geen fouten.

11 antwoorden op “Boek: Aan mij zie je niets”

 1. In het NVA magazine kwam ik je weblogadres tegen. Ik was nieuwsgierig naar je logjes over jou en je kinderen, maar deze kan ik hier niet terugvinden. Ook het contactformulier kan ik niet vinden, vandaar mijn reactie hier.

  Misschien dat je blog niet meer actief is…

  Groetjes,
  Nathalie

 2. Bijzonder boek, geschreven door een buiten gewoon bijzondere vrouw. Die op buiten gewone wijze mensen weet te raken. Zeker de moeite waard om te lezen.

 3. Beste Bianca,
  Vanmorgen was ik De Heraut en zag het artikel over de presentatie van je boek. Ik wilde vanavond de presentatie bijwonen maar zag op de website dat het al volgeboekt was dus meld ik mij hierbij aan voor een eventuele tweede avond.
  Met vriendelijke groet Hans Meijer uit Bleiswijk.
  N.b. in onze regio bestaat een school voor speciaal onderwijs met heel veel ervaring op het gebied van het begeleiden van kinderen met autisme: http://www.depiloot.nl en vervolgonderwijs daarop: Passer College. Beide scholen in Rotterdam. Ik heb er tot aan mijn pensionering 35 jaar leiding aan gegeven. De school heeft het predikaat “Excellent onderwijs”.

 4. Beste Bianca
  ‘k Heb je boek net uit en ben erg enthousiast over je manier van schrijven. Eenvoudig en helder van taal. Een bijzonder leven heb je tot nu toe geleid, en je schrijft daar eerlijk over. Daarmee stel je jezelf heel kwetsbaar op. Heel veel waardering daarvoor. Ik hoop dat je nog veel mensen tot steun kunt zijn door je leven zo te delen. Van mezelf denk ik niet dat ik autisme heb, maar sommige dingen herken ik wel in mijn leven. In elk geval helpt dit boek mij erg om niet te gauw over mensen te oordelen. Hartelijk dank daarvoor!

  1. Wat een fijne en eerlijke reactie: bedankt! Wat mooi dat er (deels)ook herkenning in mijn boek is voor mensen zonder autisme en dat mijn boek doet waar ik het voor wilde schrijven: meer begrip voor elkaar en minder snel oordelen.

  1. Goedemorgen,

   Dat kan bij Scholten Uitgeverij, bij de boekhandel, maar ook bij mij! Als je bij mij bestelt, ontvang je een gesigneerd exemplaar. 

   Bestellen bij mij kan per mail via contact@zokunjetookzien.nl met vermelding van naam en adres. Ik stuur dan per mail een factuur. Het boek kost €19,95 plus €2,50 bijdrage verzendkosten, dus €22,45 in totaal.

   Vriendelijke groeten,

   Bianca de Vrind-Zegers

  1. Hoi Maartje,
   Dat kan door te klikken op de button rechts op de pagina, of helemaal onderaan de pagina. Ik zie hier je e-mailadres staan ( dat is alleen zichtbaar voor mij) dus ik heb je daar nu op ingeschreven. Als je liever een ander e-mail adres gebruikt, laat dan maar even weten! Je kunt alle blogs en info trouwens ook lezen zonder inschrijving, maar als je ingeschreven bent krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw blog heb geplaatst en heel af en toe kun je dan nog een ander nieuwsbericht van mij krijgen. Veel leesplezier! Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.