Over mij

Als ik iets lees over innerlijke zaken, geloof en over zoiets als autisme wil ik graag weten wie het heeft geschreven en hoe diegene aan zijn wijsheid komt, want de wereld is een marktplein waar zo ongeveer alles te koop is. Heel belangrijk: check je bron! Daarom zal ik je ook iets over mezelf vertellen.

Ik heet Bianca, getrouwd en moeder van drie kinderen in de basisschoolleeftijd met een diagnose Autisme Spectrum Stoornis (hoogfunctionerend). Zelf ben ik op mijn veertigste gediagnosticeerd.

Ik heb Rechten gestudeerd en ik heb een paar jaar klassiek fluit gestudeerd aan het conservatorium. Ik heb vroeger gewerkt als jurist, maar onze gezinssituatie biedt mij geen ruimte voor een vaste baan. Daarom ben ik al jaren thuismoeder, ook nu de kinderen inmiddels allang op school zitten. Gelukkig ben ik wel weer actief als professioneel fluitist en nu wil ik mij ook verder bekwamen in de schrijfkunst.

Als schrijver heb ik veel schrijfboeken gelezen, schrijfcursussen gevolgd en ben ik actief op diverse schrijversforums. Ik heb ook meegedaan aan schrijfwedstrijden, waarbij ik een paar keer hoog ben geƫindigd. Enkele verhalen van mij zijn gepubliceerd in een bundel. Mijn manuscript Aan mij zie je niets, een verhalende autobiografie, is klaar voor redactie en kan hopelijk binnenkort worden gepubliceerd, via een uitgever of in eigen beheer.

Ik ben Nederlands Hervormd gedoopt en opgevoed. Sinds ons huwelijk horen mijn man en ik bij een kleine Evangelische Gemeente, waar ik deel uitmaak van het aanbiddingsteam. Voordat we kinderen kregen zijn mijn man en ik actief geweest bij zendingsorganisatie YWAM in Zuid-Amerika. Als ik mezelf als christen moet omschrijven dan ben ik een kind van God, door de genade in Jezus Christus, zoekend naar de leiding, de troost en de vreugde van de Heilige Geest in de Bijbel en in gebed. Ik sta open voor andersdenkende mensen, ongeacht levensbeschouwing, geloof of gezindte, mits vreedzaam en respectvol.

Ik heb trouwens een ernstige allergie voor vingertjes, vooroordelen, ongegronde aannames, nietsontziende onlogica, roddels, leugens en dingen die niet kloppen, dus daar moet ik nogal bij uit de buurt blijven.