Welkom bij Zo kun je’t ook zien!

Details die anders ongezien zouden blijven

Zo kun je ’t ook zien gaat over anders tegen dingen aan kijken, met een schrijvershart en gevoel voor details die anders ongezien blijven. Of omdat je, net zoals ik,  gezegend bent met een stel hersenen die informatie op een andere manier verwerken dan het brein van de meeste mensen.

Ik ben gefascineerd door het innerlijk van mensen, wat ze beweegt, hoe wat ze zien en meemaken een eigen leven gaat leiden onder hun hersenpan en hoe ze daardoor veranderen. Die fascinatie kun je direct of indirect terugvinden in bijna alles wat ik schrijf, waarbij ik jou als lezer graag de ruimte laat om je eigen indrukken te vormen, want ik wil dat mijn verhalen geen punt hebben. Ik hou van onverwachte plot twists en doordenkers. Net even anders: Zo kun je ’t ook zien.  

Zo kun je ’t ook zien geeft je een inkijk in mijn persoonlijke zoektocht naar een leven in evenwicht. Nog niet zo lang geleden heb ik ontdekt dat ik autistisch ben. Ik ben getrouwd met een niet autistische schat van een vent en heb met hem prachtige kinderen die ook autistisch zijn. Autisme kent bijzondere kanten en sterktes en het kan veel erger, maar ik ben evengoed genoodzaakt om mijn leven aan te passen om het voor mij te laten werken. Als ik dat niet doe, put de stres me uit op een manier die ik vaak niet goed uit kan leggen aan andere mensen. Dat is frustrerend en het maakt me verdrietig. Ik wil zo graag gewoon mezelf kunnen zijn. Tegelijkertijd wil ik dat niemand daar dan onevenredig veel last van heeft, zeker niet mijn dierbaren. Maar wanneer is het dan goed? En is dat überhaupt wel mogelijk in dit complexe en extreem prikkelrijke gezin? En in de complexe en extreem prikkelrijke maatschappij? Ik denk van wel, want ik geloof dat God er een bedoeling mee heeft. Daarover gaat mijn zoektocht en ik hoop je daarbij te inspireren en bemoedigen in je eigen zoektocht, want ook jij hebt het nodig om jezelf te zijn, wat er ook met je is.  

Wat kun je zoal  op deze blog verwachten?

  • Een logboek over mijn dagelijkse leven, wat mij bezig houdt, ter inspiratie of om verder over na te denken. Met diepgang en af en toe een traan, maar zeker ook met humor.
  • Boekbesprekingen in de huisstijl van Zo kun je ’t ook zien. Dat wil zeggen:  Helder, eerlijk, toegesneden en lekker nuchter. Voor als je zelf ook nog wat meer wilt lezen over autisme, hooggevoeligheid of over schrijven.
  • Verhalen van mijn hand, zowel fictie als non-fictie, microkorte verhalen, langere verhalen, synopsis en stand van zaken van mijn boeken  en natuurlijk een vertrouwelijke inkijk in het schrijfproces.
  • Een christelijk geïnspireerde visie, zonder die aan je op te dringen. Mij maakt het niet uit waar jij in gelooft; je bent welkom en waardevol.
  • Nuttige en interessante informatie over hoogfunctionerend autisme bij kinderen en bij volwassenenen, met name bij vrouwen en over autisme en moederschap.
  • Geen ingewikkelde wetenschappelijke verhandelingen en geen hoogdravende theologie; gewoon Zo kun je ’t ook zien.

Over mij

Als ik iets lees over belangrijke zaken als innerlijk, geloof en over zoiets als autisme, dan wil ik graag weten met wie ik te maken heb en waar diegene zijn kennis vandaan haalt. Je bron checken: heel belangrijk! Daarom zal ik je iets meer vertellen over mezelf.

Ik heet Bianca, ik ben geboren in 1977, getrouwd en ik heb drie kinderen in de basisschoolleeftijd, alle drie met een diagnose ASS (hoogfunctionerend). Zelf heb ik pas ruim een jaar geleden mijn diagnose gekregen. Ik heb Rechten gestudeerd en ik heb klassiek fluit gestudeerd aan het conservatorium. Vandaag de dag ben ik al jaren thuismoeder. De gezinssituatie biedt geen ruimte aan twee werkende ouders, ook niet nu de kinderen naar school zijn. Ik ben gelukkig wel weer actief als professioneel fluitist. Op mijn leeftijd te horen krijgen dat je autistisch bent is behoorlijk heftig, maar het heeft me ook de ruimte geschonken om eerlijk naar mezelf te leren kijken en te ontdekken wat er behalve muziek nog meer goed bij me past: Creatief schrijven!

Voor mijn schrijverschap heb ik heel veel schrijfboeken gelezen, ik heb een paar schrijfcursussen gevolgd en ik heb aan diverse schrijfwedstrijden meegedaan, waarbij ik een paar keer hoog ben geëindigd. Ook is een aantal van mijn verhalen opgenomen in een bundel. Mijn manuscript van ‘Aan mij zie je niets’, een verhalende autobiografie, is bijna klaar om uitgegeven te worden, via een uitgever of in eigen beheer.

Tot slot iets over mijn christelijke geloof. Ik ben Nederlands Hervormd gedoopt en opgevoed. Toen we trouwden hebben mijn man en ik ons aangesloten bij een kleine Evangelische Gemeente. Daar maak ik deel uit van het aanbiddingsteam. Mijn man en ik zijn in het verleden samen ongeveer twee jaar actief geweest in Zuid-Amerika via de zendingsorganisatie YWAM. Als ik mezelf als christen zou moeten omschrijven, dan ben ik een kind van God in afhankelijkheid van de genade in Jezus Christus, zoekend en biddend om leiding, troost en kracht door de Heilige Geest. Ik ben open naar andersdenkende mensen toe, gelovig of niet gelovig en van wat voor gezindte dan ook, want we zijn allemaal kinderen van God.